Valse offerte per fax van de Gouden Gits

Foto: Redactie

Momenteel gaat er per aloude faxmachine een spookaanbieding rond van de Gouden Gits, klaarblijkelijk bedoeld om ondernemers om de tuin te leiden. Die bedrijfsnaam doet velen natuurlijk denken aan de welbekende Gouden Gids. De afzender probeert hiermee duidelijk op die naamsbekendheid mee te liften.

De oplettende lezer ziet al snel dat het woordje ‘gids’ verkeerd is geschreven. Daarnaast valt het logo bovenaan de fax weg. Het vermoeden bestaat dat dit bewust gedaan is, zodat de verkeerde schrijfwijze van het woord niet al te veel opvalt.

Tweejarig contract

De fax, verstuurd door DMSE – Direct Marketing South East Ltd., gaat over een bedrijfsvermelding op www.europa.trade. Die website is sinds 18 december 2014 online. Inspectie van de betreffende site leidt naar een adres in Dubai en het zeer klein gedrukte adres op de fax naar Hongkong.

Degene die het faxbericht ondertekent en weer terugstuurt naar een bepaald faxnummer dient 2 jaar lang €83 per maand te betalen voor een ‘internationale bedrijvengids’. Het contract wordt ook nog automatisch verlengd als er niet op tijd wordt opgezegd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen