Traumaheli ingezet voor zwaargewonde asbestsaneerder na val van dak

Foto: Harry Zwiers

Vanmorgen rond 09.50 uur kregen hulpdiensten de melding dat een man verwondingen opgelopen heeft bij het saneren van asbest op een dak aan de Hooidijk in Vasse. Meerdere ambulances en politiewagens gingen snel ter plaatse bij de boerderij.

De asbestsaneerder viel van zo’n 4 meter hoogte op een betonnen vloer, zo laat de politie weten. Dit was tijdens het uitvoeren van zijn werkzaamheden op het dak van een schuur. Toen de politie arriveerde, was de man gewoon bij kennis. Het betreft een werknemer van Maathuis & Braakhuis uit Vriezenveen, gespecialiseerd in sloopwerken en (asbest)sanering.

Ook werd een ambulancehelikopter ingezet, vanwege de onderwijl verslechterende gezondheidstoestand van de gewonde man. Desondanks werd uiteindelijk besloten hem per reguliere ambulance en onder politiebegeleiding naar het MST Enschede te vervoeren. Daar is het speciale traumateam in gereedheid gebracht op de spoedeisende hulp.

De politie en Inspectie SZW voeren op dit moment een onderzoek uit naar de precieze oorzaak van het ongeval. De conclusies daarvan worden over enkele maanden verwacht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen