Vrachtwagen van mesttransporteur Oude Lenferink in Duitsland verongelukt

Vanmorgen tegen 07.15 uur is een vrachtwagen van mesttransportbedrijf Oude Lenferink uit Fleringen in Duitsland verongelukt. De 21-jarige chauffeur bleef ongedeerd.

“Als door een wonder heeft de bestuurder enkel lichte verwondingen opgelopen”, aldus een politiewoordvoerder. “De man kon zich zelfstandig uit zijn volledig verwoeste cabineruimte bevrijden.”

De bestuurder werd wel voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht, maar kon daar al gauw weer weg. Met kneuzingen over het hele lichaam zit hij inmiddels thuis.

‘Boom stond in de weg’

Het mesttransport was vanuit Nederland onderweg naar een biogasinstallatie in het Duitse Trelde en reed nabij Wenzendorf. Vlak voor zijn einddoel geraakte de vrachtwagen met de rechterzijde in de berm. De chauffeur lukte het vervolgens niet om het zware vehikel weer de weg op te krijgen en kwam tegen een boom in de berm tot stilstand.

De vrachtwagen vervoerde droge mest. De oplegger scheurde in z’n geheel en de lading kwam in de berm terecht. De truck met oplegger raakte geheel vernield. De weg was pas eind deze middag weer vrijgegeven door de politie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen