Schokkende foto’s van dodelijk vuurwerkongeval

Een gruwelijk tafereel dat bij menigeen nog lang op het netvlies zal blijven staan, gistermiddag op de rondweg van Tubbergen. En dan bovenal voor mensen met enig hart voor dieren.

Vermoedelijk opgejaagd door de knallen van vuurwerk, stak gistermiddag een reekalf de Oldenzaalseweg (N343 ofwel Tubberger rondweg) over. Een plaats waar dit naar verluidt normaliter nooit voorkomt, gezien het drukke verkeer dat er passeert. Daarbij werd het dier dodelijk geraakt door een langsrijdende auto of vrachtwagen.

‘Gek van geknal’

Een medewerker van Dierenartspraktijk Tubbergen nam de ‘schone taak’ op zich om de stoffelijke resten van het ree op te ruimen. “Ik reed daar en er liep een hond die we gewoon kennen uit de praktijk wat verdwaald over straat. Ik wilde ‘m proberen te vangen om terug te brengen naar z’n huis. Toen had ik dat ree nog niet gezien, maar verschillende auto’s stopten daar al”, legt dierenarts Sebastian Claessens uit. “Het was kennelijk net gebeurd, want het ree was nog helemaal warm. Er stopte ook nog een andere man. Die was ook erg verbaasd dat het op dit punt, eigenlijk midden op de dag, was gebeurd. De enige logische verklaring die ik kan bedenken is het geknal van vuurwerk. Dat maakt dieren gek en compleet in de war.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen