Geldwisseltruc dupeert tankstation in Albergen

EasyTank Rikmanspoel in Albergen is een geldbedrag kwijt na een zogeheten wisseltruc. Daarbij is een medewerker dusdanig afgeleid dat er bij het omwisselen van geld teveel terug werd gegeven.

Gisteravond, iets na 18.00 uur, kwamen er bij het tankstation 2 mannen binnen. Ze wilden geld omwisselen voor een taxi en betalen voor sigaretten. De pompmedewerker werd hierbij door de ene man afgeleid, terwijl de ander de geldtransactie deed. “Ze maakten het heel verwarrend. Dan weer dit, dan weer dat”, vertelt de eigenaar van het bedrijf. Gevraagd naar de hoogte van het geldbedrag wil hij niet veel kwijt. “Het gaat om een redelijk bedrag. Niet veel, maar ook niet niks.”

Rikmanspoel is pessimistisch over de pakkans van de dieven, al heeft de politie wel beelden van de veiligheidscamera gekregen. “Dat geld ben ik gewoon kwijt en die lui zie je nooit terug. Daar gaat het me ook niet om. Ik wil puur anderen waarschuwen voor dit soort praktijken. Gelukkig is dit de eerste keer dat het bij ons is gebeurd. Winkeliers schijnen er vaker last van te hebben.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen