Politie complimenteus over gebruik ‘kiss and ride’

Foto: Redactie

Vanmorgen hebben agenten bij basisschool de Wiekslag te Tubbergen toezicht gehouden. Volgens de directie zijn er regelmatig gevaarlijke situaties, zowel bij de ingang van de middenbouw als bij de parkeerstrook aan de Bruno van Ommenstraat in Tubbergen.

Het is de bedoeling dat ouders die hun kinderen met de auto wegbrengen gebruikmaken van de zogenaamde ‘kiss and ride’ strook. Deze is daar speciaal voor ingericht, maar wordt weleens vergeten. Politie Tubbergen: “Hierdoor ontstaan er met name op de Lodewijkstraat gevaarlijke situaties.”

Ook blijken veel kinderen te fietsen over de parkeerstrook, tussen de auto’s door. “Het is niet wenselijk om via de Knoefstraat de achterzijde van de school te benaderen. Laat kinderen uitstappen bij de parkeerplaatsen aan de Bruno van Omenstraat, niet aan de kant van de middenbouw”, aldus de Tubbergse basisschool.

Complimenten

“Gelukkig deden de meeste ouders het op de correcte manier. Dank daarvoor”, constateerden de surveillanten vandaag. De politie zal de komende weken regelmatig komen surveilleren, zo laat de school weten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen