Politie waarschuwt stuurloze Hoverboarders

Illegaal op straat en op de stoep, de Hoverboard
Illegaal op straat en op de stoep, de Hoverboard
Foto: YouTube

Hoverboards, populair speelgoed onder kinderen, worden steeds meer door volwassenen ontdekt. Agenten spotten ze steeds vaker, ook op straat. En dat terwijl dit laatste helemaal niet mag.

Het is volgens de politie nog lang niet bij iedereen bekend en daarom wordt ervoor gewaarschuwd: Hoverboards mogen noch op de openbare weg, noch op de stoep. Alleen het gebruik op eigen terrein is toegestaan. “Het gaat hier om een gemotoriseerd voertuig, waarvan het stuur ontbreekt. Hierdoor komen ze niet in aanmerking voor een status als bijzondere bromfiets. Voertuigen met een dergelijke status, zoals de Segway, die wel een stuur heeft, mogen wel de openbare weg op”, aldus de politiedienst. “Daarnaast voldoet de Hoverboard volgens de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) niet aan de toelatingseisen van een gemotoriseerde tweewieler.”

Verzekering

Niet geheel onbelangrijk om te weten: je bent niet verzekerd als je een ongeluk krijgt of veroorzaakt met een Hoverboard.

Mogelijke boete

Ga je er toch de openbare weg mee op, dan loop je het risico dat de Hoverboard in beslag genomen wordt. Bovendien kun je een proces-verbaal krijgen, waarbij Justitie de hoogte van de boete bepaalt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen