Reutummer met illegaal wapen aangehouden

Foto: Politie Tubbergen

De politie heeft informatie gekregen dat een inwoner van Reutum in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Vanmiddag is er inderdaad bij deze man een gasalarmpistool in huis aangetroffen.

De man werd aangehouden en wordt in het arrestantencentrum te Borne afgehoord. Het wapen is in beslag genomen en de man zal een boete krijgen.

Volgens politieagent Peter Withag komen er alleen losse flodders uit het pistool. “Dit wapen was kaliber 9 mm. Net als ons wapen. De kogels zijn zogenaamde losse flodders. Er zit dus geen kogel op. Alleen een huls met kruit erin. Door de loop kan geen kogel alleen maar de ontbrandingsvlam van het kruit.”

Op de foto is het wapen te zien met de munitie. “Een gasalarmpistool lijkt, zoals je kunt zien, erg op een wapen waar echte kogels uit komen. Dat is ook voor ons niet altijd te zien. Ook de kassière van de supermarkt ziet dit niet. Als een dergelijk wapen op iemand richt is dat dus gevaarlijk. Met alle gevolgen van dien. Ook zijn deze wapens gemakkelijk om te bouwen tot een wapen waar wel kogels mee kunnen worden verschoten”, aldus Withag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen