Celstraf voor fietsendief met drugs- en geweldverleden

Foto: IJsseldijk Corbeek Frijns

Vanmorgen is een 45-jarige man veroordeeld tot enkele maanden celstraf, mede vanwege de diefstal van een aantal fietsen uit Tubbergen.

Zonder zelf aanwezig te zijn, maar wel met een – vermoedelijk – gemachtigde advocaat ter zitting heeft vandaag de rechtszaak tegen Leo W. plaatsgevonden. Naast het bezit van zowel hard- als softdrugs op verschillende momenten en het rondrijden met verkeerde kentekenplaten stond de verdachte terecht wegens de diefstal c.q. poging tot heling van een zevental fietsen. Bovendien had hij waarschijnlijk een vrouw mishandeld door haar meermaals in het gezicht te stompen alsmede diezelfde dame te bespugen.

W. wisselt volgens strafpleiter mr. Hans Wilmink geregeld van woonlocatie, met als laatste een adres in Denekamp. In de periode van 26 mei t/m 11 juni 2015 zou zijn cliënt zich te Tubbergen 2 fietsen van het merk Gazelle wederrechtelijk hebben toegeëigend. Datzelfde geldt voor 29 mei t/m 10 juni 2015 te Denekamp, Oldenzaal dan wel Tilligte waar hij 4 fietsen meegenomen zou hebben.

Voor officier van justitie Van den Heuvel-Achteren waren de feiten, mede gezien het criminele verleden van verdachte, voldoende om tot in totaal 3 maanden cel te komen als eis. “Een maand voor de mishandeling en 2 maanden voor de fietsdiefstallen c.q. de poging gestolen fietsen te verkopen.”

Sandra Huisman, politierechter van dienst, vertelde o.m. hoe verbalisant Peter Withag van de politie op camerabeelden de verdachte herkende aan zijn uiterlijkheden. Een enkele fiets werd bij hem in de auto aangetroffen, nadat deze bij de Tubbergse sporthal ontvreemd was en andere werden bij zijn caravan teruggevonden. De rechter vond het genoeg om voor de diefstallen 6 weken celstraf op te leggen, minus 5 dagen voorlopige hechtenis die de man al had. Voor de mishandeling kreeg hij 4 weken opgelegd, met aftrek van 2 dagen voorarrest. Er volgden boetes van 2 keer €50 voor het bezit van de drugs.

De verdachte en zijn advocaat hebben nog 14 dagen de tijd om in hoger beroep te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen