Wie ramde Bram’s auto en betaalt nu zijn schade?

Bram Kemerink voor zijn beschadigde auto
Bram Kemerink voor zijn beschadigde auto
Foto: Mark Mensink

Ja, het gebeurt haast aan de lopende band. En nee, het is verre van normaal.

Doorrijden na een ongeval te hebben veroorzaakt, ook al is er ‘alleen maar’ blikschade, is compleet asociaal en kan soms verstrekkende gevolgen hebben. Dat zegt Bram Kemerink uit Tubbergen, die dit – net als zovelen – overkwam. Flinke schade aan zijn auto, maar geen dader of excuusbriefje met contactinfo te vinden.

Tweede keer

Bram maakte het al eerder mee, op de Reutummerweg, vlak voor Reutum. “Opeens vloog er een brommerrijder voor de motorkap. Geen lampen aan, zo net in de schemering. Ik remde nog, maar het was al te laat. Die jongen, ik heb nog steeds geen idee of hij misschien uit de sloot kwam, had zulke grote ogen en toen dacht ik al ‘die zit aan de rommel of is in elk geval onder invloed’. Dat bleek later ook wel”, omschrijft hij het voorval uit december 2015. “De brommer was van diefstal afkomstig en geen verzekering die me wat uitkeerde. Ik ben nog wel op de hoogte gehouden en na – ik geloof – 2 zittingen op de rechtbank geweest. Hij is nooit verschenen. Zelfs zijn advocaat wist niet waar hij zat.”

Schadepost

Vanmorgen heeft Bram bij een autoschadeherstelbedrijf de kosten laten berekenen voor het repareren van zijn vierwieler. “Ergens tussen de €1.500 en €2.000 ben ik kwijt. Lekker dan. Ik heb 2 kinderen. Van dat geld kan ik best 2 weken met ze op vakantie hoor”, verzucht Bram met ingehouden woede. “Bovendien, je bent gewoon een hele dag kwijt aan de rompslomp eromheen. Aangifte doen, contact met de verzekeraar, autoreparatie, etc.”

Waarborgfonds Motorverkeer

De 45-jarige Tubbergenaar stipt ook aan welke rol het zogeheten Waarborgfonds Motorverkeer speelt. “Volgens mij betalen we er met z’n allen voor, namelijk via de autoverzekering. Een klein deel ervan gaat in die pot, waarna mensen met een dergelijke schadepost er beroep op kunnen doen. Hoe simpel kan het zijn?”, vraagt hij retorisch. “Maar uitbetalen… ho maar. Deze keer heb ik het maar direct bij Deterink neergelegd, die me destijds – bij dat andere ongeval – ook super hebben geholpen. Toen had ik het nog eerst zelf geprobeerd bij het fonds, maar dan sturen ze je echt van het kastje naar de muur. Ongelofelijk wat er dan op je afkomt. Gelukkig heeft men toentertijd, bijna 2 jaar na dato, mijn kosten uitgekeerd. Hopelijk lukt dat deze keer ook weer.”

Getuigenoproep

Bram zoekt, juist om de schadeclaim verder te onderbouwen, getuigen van de aanrijding of mensen die mogelijk ‘opeens’ schade hebben gezien bij bijvoorbeeld een auto van de buren.

Het ongeluk is afgelopen vrijdag, omstreeks 19.00-19.30 uur, aan de Eendracht in Tubbergen gebeurd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen