Dief aan de haal met geldbakje van goed doel bij Schröder Carwash

Foto: Mark Mensink

De diefstal van een geldkistje bij Schröder Carwash is vastgelegd met bewakingscamera’s.

Een stofzuigactie voor het goede doel is zaterdag in Tubbergen anders verlopen dan verwacht. Een onbekende man ging er, bijna tegen het einde van de werkdag, met een gevuld geldkistje vandoor. Dat gebeurde bij de autowasstraat van eigenaar Hennie Schröder. “Het gaat me helemaal niet om het geld dat weg is, maar gewoon om het principe.”

Hoewel de inhoud qua bedrag niet eens zoveel voorstelt, laat de bestolen ondernemer het er niet bij zitten. “Van andermans geld blijf je af. Basta!”, briest de wasstraathouder verontwaardigd. Hij gaat maandag aangifte bij de politie doen, maar hoopt dat gelddief nog voor die tijd berouw wil tonen. “Laat ‘m het maar terugbrengen en dan ook meteen zijn excuses aanbieden, want dit lijkt werkelijk waar helemaal nergens op.”

Het stofzuigen bij de autowasserette wordt dezer dagen uitgevoerd door een aantal 15- en 16-jarige jongeren voor de actie Red de Grutto, waarvan Schröder niet toevallig één van de initiatiefnemers is. Het doel is een totaalbedrag van liefst 25.000 euro. Dat zijn namelijk de kosten van een speciale drone, waarmee nesten van de met uitsterven bedreigde grutto’s in het hoge gras opgespoord kunnen worden. “Die jongeren krijgen voor dat werk een paar cent per uur. Een enkeling doet het zelfs als maatschappelijke stage, dus geheel vrijwillig”, legt hij uit. “Ondanks deze onverwachte tegenslag gaan we er nog steeds vanuit dat er in totaal, over alle acties bezien die we organiseren, voldoende binnen zal komen. En gelukkig maar.”

De dader van de laffe diefstal rijdt in een donkerkleurige auto van het merk Jaguar, waarmee hij richting het centrum van het dorp ging. Dat is duidelijk te zien op bewegende beelden, gemaakt door de vele bewakingscamera’s rondom het autowasbedrijf.

“Ik dacht eerst nog dat misschien een collega het bakje op kantoor had gezet, maar niets bleek minder waar. Pas op de bewakingsbeelden zagen we hoe die kerel het geldbakje pakt en eerst nog richting de voorkant van de wasstraat loopt, maar daarna terug naar z’n auto gaat en het op de achterbank gooit”, beschrijft medewerker Geerten Kamphuis. “Geen idee wat hij eerst van plan was, maar je ziet daarna goed in beeld dat hij er met bakje vandoor rijdt. Daar zat 50 of mogelijk 100 euro in. Hoe dom kun je zijn voor zo’n klein bedrag?”, vraagt Kamphuis zich af.

Update

De dader heeft zich gemeld bij Schröder en beweert dat het gehele voorval op een misverstand rust. “Hij dacht het geld gevonden te hebben en wou het later melden. Een vreemd verhaal, maar goed.”

Reacties

article
63011
De diefstal van een geldkistje bij Schröder Carwash is vastgelegd met bewakingscamera’s. Een stofzuigactie voor
https://tubbergen.nieuws.nl/politieberichten/20181027/dief-aan-haal-geldbakje-goed-doel-schroder-carwash/
2018-10-27T20:14:11+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/10/27201039/IMG_20181027_180914.jpg
1-1-2