Automobilist gearresteerd na veroorzaken ongeval in Albergen

Foto: News United / Dennis Bakker

De politie heeft na een ongeval in Albergen een 31-jarige man uit Nijverdal gearresteerd.

De man werd gisteravond door een brandweerman aangetroffen aan de Schopmansweg. Agenten kregen het vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De blaastest, die hij moest afleggen, bevestigde dat.

De man is aangehouden en nadat hij in het ziekenhuis medisch was onderzocht werd hij ingesloten in het Politiecellencomplex in Borne.

Ongeval

In de andere auto zaten drie personen. Zij zijn met behulp van de brandweer uit de auto bevrijd. De 56-jarige bestuurder uit Hengelo en de 32-jarige man uit Almelo, dia als passagier op de achterbank zat zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 48-jarige vrouw uit Spijkenisse, die naast de 56-jarige bestuurder zat, mocht nadat de broeders van de ambulancedienst haar hadden onderzocht naar huis.

Een collega van de afdeling verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft ter plaatse een sporenonderzoek uitgevoerd. Uit onderzoek is gebleken dat het voertuig van de 31-jarige Nijverdaller uit de richting van Almelo kwam en in de richting van Albergen reed. Hij kwam op een gegeven moment op de andere weghelft terecht waardoor er een frontale botsing ontstond met de drie inzittenden van de auto die uit de richting van Albergen kwam.

De 31-jarige man wordt verdacht van het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. Hij wordt vandaag nader gehoord over de mogelijke toedracht.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen