Weer oefening Luchtmobiele Brigade in buurt van Vasse

Foto:

Net als vorig jaar juli en november en onlangs nog, in februari van dit jaar, wordt er een militaire oefening in dit gebied gehouden. Ditmaal gaat het Schoolbataljon Luchtmobiele Brigade hun eindoefening doen.De oefening zal zich afspelen in de regio Twente tussen de Duitse grens en de lijn Mander-Almelo-Goor-Haaksbergen. Het betreft een oefening van de Schoolbataljon Luchtmobiele Brigade waaraan 240 militairen, 26 voertuigen, 24 boten en 2 Chinook helikopters aan deelnemen. Zowel voertuigen als personeel zullen zich bewapend in het gebied verplaatsen. Oefenmunitie zal in beperkte mate worden gebruikt. Alle munitie restanten worden direct na de actie door de eenheid opgeruimd. De landgrens wordt niet overschreden.

Deze oefening is kleiner en minder zichtbaar voor publiek: er gebeurt meer op het tactische vlak, dus ’s nachts en onopvallend. Wat de omgeving misschien wel gaat merken van de oefening is een aantal vluchten met helikopters en wat korte acties met oefenmunitie. Deze zullen plaatsvinden in het hele oostelijke deel van Twente. De oefening is de afsluiting van een opleidingstraject tot luchtmobiele militair. De opleiding is behoorlijk pittig en aan het einde van het traject ontvangen de geslaagden de felbegeerde rode baret. In deze week moeten de deelnemers laten zien dat ze al het geleerde in de praktijk kunnen brengen. Van het redden van gewonden tot kleine aanvallen op tegenstanders in gebouwen.

Ook wordt er tijdens de oefening gevlogen met helikopters. Helikoptervluchten (onder voorbehoud) zijn er dinsdagavond van 19.00 tot 22.30 uur rondom Zenderen, Deurningen, Haaksbergen en Enschede, woensdag overdag van 10.00 tot 14.00 uur rondom Zenderen, Deurningen, Haaksbergen en Enschede en donderdagavond van 18.00 tot 22.30 uur in de omgeving van Beckum.

Schade?
Is er, ondanks voorzorgsmaatregelen, toch schade door de oefening ontstaan? Dan kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens (zoals: eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc.) melden aan: Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims, Postbus 9004, 3509 AA Utrecht. Ook zijn te bereiken via tel. 030-2180420.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen