Dorpen Centraal: Bouwgrond tegen kostprijs

Foto:

Het verkiezingsprogramma van de nieuwe politieke partij Dorpen Centraal is af, zo maakt lijsttrekker Anoesjka Kemperink bekend. Opvallend is een drastische verlaging van de grondprijzen, om zodoende de (lokale) economie flink te stimuleren en veel jongeren – die anders mogelijk wegtrekken – te behouden. Daarnaast stelt de partij voor om een Medisch Centrum te bouwen, de welstandstoets af te schaffen en een referendum te houden mocht er een gemeentelijke herindeling/samenwerking komen met bijvoorbeeld Dinkelland.Ook komt Dorpen Centraal een dezer dagen met tenminste 5 namen van mensen die zich eveneens namens de partij verkiesbaar stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart aanstaande. “Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen zich thuis kan voelen bij Dorpen Centraal omdat wij ons als onafhankelijke partij richten op de lokale politiek, ongeacht de ‘landelijk politieke voorkeuren’ van de inwoners”, licht Kemperink (41) toe. “Dorpen Centraal wil hierin een kentering aanbrengen door economische en sociale impulsen. Door een aantal strategische wijzigingen uit te voeren, verwachten we een positieve uitkomst voor meerdere aspecten die te maken hebben met wonen, werken en leven in de gemeente Tubbergen. Een voorbeeld van een wijziging die we zo snel mogelijk willen doorvoeren, is het aanbieden van goedkope bouw- en industriegrond. Hiermee willen we de woningbouw en industrie beter faciliteren en (startende) jongeren en bedrijven een kans geven zich in een van onze dorpen te vestigen. Het investeren in de jeugd maakt de levensvatbaarheid van de dorpen in de toekomst mogelijk. Dit is van directe invloed op het bestaansrecht van onder andere scholen, verenigingen, ondernemers, en maakt de zorg voor senioren mogelijk. Kortom, het vergroot het  algehele welzijn van de inwoners van de gemeente Tubbergen. Wij stellen de inwoners van de dorpen centraal en vinden het belangrijk dat het individuele belang doorklinkt in het algemene belang.”

Andere speerpunten:

  • Drastische verlaging grondprijs (woningbouw: de eerste 100 m2 voor € 80,00 per m2 excl. BTW v.o.n. en boven de 100 m2 voor € 125,00 per m2 excl. BTW v.o.n. – industriegrond: van €50 m2 excl. BTW v.o.n. tot €65 m2 excl. BTW v.o.n.)
  • Zorgen voor betaalbare (huur-)woningen voor onder andere starters en senioren
  • Afschaffing welstandsnota/welstandsadvies
  • Bereikbaarheid gemeente Tubbergen: zorgen voor snelle verbindingen met autosnelwegen in verband met het stimuleren van industrie en werkgelegenheid
  • Recreatie en toerisme stimuleren door het binnenhalen van grotere projecten met een langdurige toeristische attractiewaarde
  • Bouw van een Medisch Centrum met 1e en 2e lijnsgezondheidszorg
  • Geen schaliegasboringen in de gemeente Tubbergen, ook niet in de toekomst
  • Bij eventuele gemeentelijke herindeling zijn wij voor een referendum onder de betreffende inwoners
  • Efficiënt besteden van gemeenschapsgeld: ‘Als het je eigen geld zou zijn, zou je het dan ook zo uitgeven?’

dorpen-centraal

Kemperink hoopt dat Dorpen Centraal het voor elkaar krijgt dat de ‘oude manier’ van politiek bedrijven verdwijnt. “Wij geven de burgers dan ook de ruimte om écht gehoord te worden in de gemeenteraad. In de huidige situatie zien we dat veel voorstellen een ‘hamerstuk’ zijn waardoor inwoners nauwelijks een kans krijgen om gehoord te worden. De burgers verdienen het dat er met een open houding geluisterd wordt en dat zijn of haar standpunten ook serieus in overweging worden genomen. Wij zijn ons zeer bewust van de verantwoordelijkheden van een gemeenteraadslid en zijn ook niet bang om hierin daadkrachtig te handelen.”

Klik hier voor het partijprogramma van Dorpen Centraal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen