‘Geen parkeerboetes uitgedeeld aan kiezers’

Foto:

Volgens de gemeente is de suggestie dat foutparkeerders vandaag beboet zouden zijn, terwijl ze binnen in het gemeentehuis hun stem uitbrachten voor de gemeenteraadsverkiezingen, volledig onjuist. “Er is vandaag (nog) niet gecontroleerd”, aldus een woordvoerder. Op en rondom het Raadhuisplein zijn parkeerplaatsen wegens de werkzaamheden t.b.v. Tubbergen Bruist tijdelijk schaars, waardoor autobezitters creatief worden in hun zoektocht naar een geschikt plekje.Er verschenen vanochtend berichten in social media, omdat op die locatie gemeentelijk controleurs gesignaleerd waren door mensen die wilden gaan stemmen. “Toen ik vanochtend m’n stem wilde uitbrengen, zag ik ze lopen met hun apparaatje in de hand. Ze keken bij de auto’s die daar geparkeerd stonden”, licht een melder desgevraagd toe. “Ik heb overigens niet gezien dat mensen werden bekeurd. Als dat wel zo is, is dat natuurlijk schandalig.”

Een woordvoerder van de gemeente heeft de melding nader uitgezocht en ontkent dat er mensen zijn bekeurd. “Het bericht klopt dus niet. Maar los daarvan, het feit dat je mag/moet stemmen wil niet zeggen dat je dan je auto maar overal neer kunt zetten. We gaan hier in Tubbergen coulant mee om, maar excessen worden wel bekeurd.”

Opkomst vergelijkbaar
Het aantal mensen dat naar een stembureau gaat in de gemeente Tubbergen lag rond het middaguur op eenzelfde niveau als 4 jaar terug. “Op dat moment had ongeveer 20% hun stem uitgebracht. Aan het begin van de middag is het altijd wat rustig. En nu, zo tegen de avond, trekt het weer een beetje aan en wordt het langzamerhand weer wat drukker. ” Dat zegt Marcel de Vet namens de gemeente.

2014-03-19-15

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen