Koninklijke onderscheiding voor Peter Kooiker en Addy Woesthuis

Foto:

Burgemeester Mervyn Stegers heeft vanavond een lintje uitgereikt aan 2 vertrekkende raadsleden: Peter Kooiker en Addy Woesthuis. De koninklijke onderscheidingen werden tijdens het afscheid van de raad uitgereikt. Dit vanwege het gedurende respectievelijk 12 en 16 jaar vertegenwoordigen van de belangen van de Tubbergse burgers in de gemeenteraad.Kooiker (56), de laatste 4 jaar fractievoorzitter van CDA Tubbergen en werkzaam als accountmanager bij verzekeringsbedrijf AEGON, en Woesthuis (57), in het dagelijks leven vertegenwoordiger namens levensmiddelenfabrikant PepsiCo, zijn sinds 14 maart 2002 gedurende 3 aaneengesloten raadsperioden lid geweest van de gemeenteraad in Tubbergen en kwamen daardoor in aanmerking voor een koninklijke onderscheiding. Na het officiĆ«le ‘het heeft Zijne Koninklijke Majesteit behaagd’, werd hen in het bijzijn van vrienden en familie door burgemeester Stegers de onderscheiding opgespeld.

Beiden CDA-raadsleden hadden vooraf aangegeven zich niet meer verkiesbaar te stellen bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen en namen vanavond, tijdens een bijzondere raadsvergadering, afscheid. Vanwege de beƫindiging van het raadslidmaatschap is zowel Kooiker, woonachtig in Tubbergen, als Woesthuis, woonachtig in Harbrinkhoek, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Massaal afscheid
Naast Kooiker en Woesthuis namen maar liefst 15 van de 19 raadsleden vanavond afscheid van het ‘jute’ – zoals burgemeester Stegers het omschreef alvorens een persoonlijk woordje te richten aan degenen die afzwaaien. “Ik kan me niet herinneren ooit van zoveel raadsleden te hebben moeten nemen. Ik kan het mis hebben, maar dit is wel redelijk uniek zo. In Twente, en misschien ook wel voor heel nederland. Dit is echt een ongekend aantal.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen