B&W wil gemeentelijk vastgoed verkopen en snijdt alvast in onderhoud

Foto:

Voorlopig wordt gepland onderhoud aan de sporthal en de gemeentewerf niet uitgevoerd. Dit komt doordat de gemeente deze panden wil afstoten. Het college van burgemeester en wethouders heeft wel besloten iets meer dan een halve ton voor onderhoudswerkzaamheden aan zwembad De Vlaskoel te betalen. Zo wordt de trap van de glijbaan gereviseerd en de luchtbehandelingskast vervangen.Om de gemeentelijke gebouwen, zoals het zwembad, in goede conditie te houden is periodiek groot onderhoud noodzakelijk. Dit voorkomt functionele uitval van een gebouw en mogelijke gevolgschades. “Wij zijn, als eigenaar van het zwembad zelf, verantwoordelijk voor het groot onderhoud”, legt wethouder Tom Vleerbos uit. “Jaarlijks wordt per gebouw bekeken welke onderdelen uit deze planning daadwerkelijk voor uitvoering in aanmerking komen.”

Noodzaak
Voor 2014 staat onderhoud gepland voor het zwembad, sporthal, ’t Netwerk, gemeentehuis en de gemeentewerf. Vleerbos: “Voordat tot uitvoer van het onderhoud wordt overgegaan vindt er een toets plaats waarin het nut en de noodzaak worden beoordeeld. Hieruit is gebleken dat onderhoud aan het zwembad noodzakelijk is.” In het offertetraject zijn o.a. lokale bedrijven benaderd. Daar waar het ontbreekt aan specialismen zijn bedrijven buiten de gemeente benaderd. Uit de opgevraagde offertes blijkt dat er €54.000 benodigd is.

Verkoop gebouwen
Onderhoud aan de sporthal en gemeentewerf wordt niet uitgevoerd vanwege het voornemen om deze panden af te stoten. Dit houdt wel in dat, indien de visie op dit afstoten wijzigt, op korte termijn geïnvesteerd moet worden op het achterstallig onderhoud.

Voor het gemeentehuis staat weliswaar onderhoud gepland op het reinigen van de gevels, maar wordt dit niet uitgevoerd omdat de kans op blijvende schade aan de zachte tufsteen groter is dan de kwaal.

Voor ’t Netwerk staat de renovatie van de kelder gepland. Vanwege een nog schijnbaar onoplosbaar vochtprobleem is het niet zinvol dit onderhoud uit te voeren, omdat het er dan na een jaar hetzelfde uitziet. De oplossing van dit vochtprobleem is een dusdanig kostbare zaak, dat de lasten niet in verhouding staan tot de baten. In overleg met de huurders is deze keuze gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen