CDA verbaast over tekorten op gemeentelijke begroting

Foto:

CDA-fractievoorzitter Tonny Busscher laat weten dat zijn partij verrast is door de hoogte van de bedragen die de gemeente Tubbergen in de komende jaren te kort komt. Op jaarbasis gaat het daarbij om ongeveer €1 miljoen, zo maakte wethouder van financiën Tom Vleerbos (GB/VVD) afgelopen week bekend.

Tonny Busscher (CDA): “Nog maar koud begonnen in de nieuwe coalitie worden we geconfronteerd met een structureel tekort van een miljoen euro.” Het CDA is vooral verbaasd over de hoogte van de tekorten voor 2015 en de jaren daarna.

“Ook zijn de reserves van de gemeente Tubbergen teruggelopen met zo’n 20% en moeten we structureel €1 miljoen bezuinigen”, zo licht Busscher toe. “De raad staat de komende jaren dan ook voor een zware opgave om de financiële situatie weer op orde te krijgen. Wij als CDA vinden dat de gemeente de begroting structureel in evenwicht moet hebben. Dit hebben we ook zo opgenomen in ons coalitieakkoord. Bezuinigingen die het rijk doorvoert, zullen wij proberen niet opvangen door lastenverhogingen maar door zelf bezuinigingen door te voeren.”

Bezuinigingen
“We gaan de uitdaging van de noodzakelijke bezuinigingen niet uit de weg”, laat de fractievoorzitter strijdbaar weten. “We betrekken belanghebbende partners vooraf bij de afwegingen die we maken en motiveren daarna onze keuzes goed.”

“Het CDA is zich al druk aan het beraden op welke wijze we de tekorten kunnen opvangen”, aldus Busscher, “zodat we weer een gezonde financiële situatie creëren voor de gemeente Tubbergen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen