Nieuwe sporthal blijkt nu niet haalbaar

Foto: Redactie

Een fikse tegenvaller voor in elk geval de kern Tubbergen, zo mag het voorlopige eindoordeel wel luiden over de mededeling dat een nieuwe sporthal in datzelfde dorp op dit moment financieel gezien niet haalbaar is. Dat is althans op dit moment de conclusie die de gemeente trekt. Vanavond maakte sportwethouder Roy de Witte dit aan de leden van de raadscommissie Samenleving en Bestuur kenbaar.

Morgen komt er vanuit de gemeente, net als naar alle waarschijnlijkheid bij beoogd beheerder SSRT het geval is, meer informatie naar buiten. Of de huidige plannen nog wel overeind blijven staan, valt dan te bezien. De gemeenteraad was, behalve Dorpen Centraal, vóór het beschikbaar stellen van bijna 3/4 deel van de totale bouwkosten (ongeveer €4 miljoen).

Vanmorgen liet directeur Harry Oosterhof van Stichting Sport en Recreatie Tubbergen (SSRT) weten dat de aangevraagde subsidie bij de provincie nog niet zeker was. Op dit moment is nog onbekend of die provinciale gelden er al dan niet gaan komen en, zo ja, tegen welke voorwaarden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen