GB/VVD wil verlaging van OZB-tarief

Ursula Bekhuis-Groothuis
Ursula Bekhuis-Groothuis
Foto: GB/VVD

De gemeente Tubbergen moet de verhoging van de OZB (onroerendezaakbelasting) terugdraaien. Dat is althans de inzet van Gemeentebelangen/VVD.

Eind vorig jaar besloot de gemeenteraad van Tubbergen tot een verhoging van de OZB om zo het gat in de begroting te dichten. Dit zeer tegen de zin van GB/VVD. Deze partij stemde als enige tegen deze verhoging. Fractievoorzitter Ursula Bekhuis-Groothuis: “We hebben in de vorige collegeperiode veel moeten bezuinigen, maar we hebben nooit de belastingen verhoogd. Daarom was ons er veel aan  gelegen om die lijn door te trekken, maar helaas vonden we bij de begrotingsbehandeling eind vorig jaar geen medestanders.”

Vorige week is duidelijk geworden dat de bezuinigingen die het rijk doorvoert Tubbergen minder hard treffen dan aanvankelijk werd gedacht. Ursula Bekhuis-Groothuis: “We kunnen vaststellen dat er geen noodzaak was om de OZB te verhogen. Door de meevaller is er nu ruimte om de belastingverhoging met 5% ongedaan te maken en wij willen dat die ruimte daar ook daadwerkelijk voor wordt gebruikt.” GB/VVD zal hiertoe in de komende weken een motie voorbereiden om de gemeenteraad zover te krijgen dat de verhoging van de OZB terug wordt gedraaid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen