Tubbergen fors meer kwijt aan Veiligheidsregio Twente, CDA wil actie

Foto: CDA Tubbergen

De gemeente Tubbergen is één van de 4 nadeelgemeenten wat het nieuwe verdeelmodel van de Veiligheidsregio Twente aangaat. In het meest gunstige geval moet de gemeente Tubbergen €230.000 per jaar meer betalen, in het meest ongunstige geval wordt dit zelfs ruim €400.000. Een fors bedrag, vindt CDA Tubbergen.

“Het is niet aan de burgers uit te leggen dat we als gemeente meer moeten betalen, terwijl de kwaliteit van de veiligheid in de gemeente niet toeneemt”, aldus Ellen Veenhuis van het CDA die verder aangeeft dat recent in het nieuws is geweest dat de aanrijtijden van de politie niet worden gehaald. “Daarnaast worden de opkomsttijden van de brandweer niet gehaald in onze gemeente.”

In de raadscommissie Samenleving en Bestuur zijn hierover, bij monde van Veenhuis, al vragen gesteld. “Het CDA is van mening dat er zoveel mogelijk actie door het college ondernomen moet worden om de verhoging van de Veiligheidsregio Twente tegen te gaan. Tubbergen is op 4 na de veiligste gemeente van Nederland, maar blijft dat ook zo?”

Het CDA zal het college tijdens de raadsvergadering van aanstaande maandag opdragen zich hard te maken om tot een betere besluitvorming te komen voor wat het verdeelmodel betreft. Burgemeester Stegers, toevalligerwijs lid van het dagelijks bestuur van de Veiligheidsregio Twente, zei vorige week nog weinig te kunnen betekenen. “Ik ben maar één van de velen en we komen samen tot een voorstel richting de leden van de regio.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen