Manderveense aannemer als medebouwer dubbel blok in Fleringen

Foto: Gemeente Tubbergen

De gemeente is akkoord met het verzoek van een kavelkoper om een lokale aannemer (Bouwcorrect VOF uit Manderveen) als medebouwer te laten fungeren. Hierdoor kan met de bouw van een dubbel blok in het bestemmingsplan De Scholt 2 te Fleringen worden gestart.

De lijst van gegadigden voor de bouwkavel is reeds doorlopen en er is tot op heden nog geen particuliere medebouwer gevonden. De gemeente maakt daarom voor de man een uitzondering op de normaal geldende regels.

De desbetreffende particulier heeft kavel 6 in plan De Scholt 2 te Fleringen gekocht. Dit betreft een zogenaamde ‘starterskavel’ (kleine kavelkoop) met een oppervlakte van ongeveer 225 m2. Hij is al enige tijd op zoek naar een particuliere medebouwer. Tot op heden heeft is deze echter nog niet gevonden.

Nu gaat Bouwcorrect VOF uit Manderveen de woning van de man bouwen. De aannemer is daarnaast bereid om als medebouwer te fungeren om zo het betreffende dubbele blok snel te kunnen realiseren. Het gaat hierbij om kavel 5 met een oppervlakte van ongeveer 298 m2 (vrije sector kavel).

Niet ‘zomaar’

Voordat kan worden gestart met de bouw dient eerst de aankoop van kavel 6 afgerond te worden. De akte van levering moet zijn gepasseerd en de koopsom van de grond moet zijn betaald. Tevens moet de koopovereenkomst inzake de aankoop van kavel 5 door Bouwcorrect VOF zijn ondertekend en moet 22% van de koopsom van de kavel zijn betaald aan de gemeente. Het gaat hierbij om de verschuldigde BTW welke de gemeente bij economische levering aan de belastingdienst
moet afdragen en om een waarborgsom van 1% tot zekerheidsstelling van afname van de bouwkavel, zoals dit ook geldt voor particuliere kavelkopers.

Uiteraard moet er ook een omgevingsvergunning voor de bouw van de woningen zijn verleend voordat er gestart kan worden met de bouwwerkzaamheden.De Scholt II Fleringen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen