Vergaande maatregelen tegen bezitter ’terreurhonden’

Foto: Onbekend

Burgemeester Stegers kondigt ‘passende maatregelen’ aan tegen de 66-jarige man uit Tubbergen wiens hond afgelopen zaterdag een ander hondje, van het kleine ras shih-tzu, doodbeet.

Dat de loslopende Afghaanse windhond van de Tubbergenaar een ander hondje doodde, staat niet op zich. In de loop der jaren is al zo’n tiental keren bij de politie gemeld dat de honden van de man bijtgraag zijn. Niet alleen verschillende honden van andere dierenvrienden werden aangevallen, ook mensen – waaronder kleine kinderen – werden toegetakeld.

“Er volgen passende maatregelen, dat is zeker. Op dit moment zijn we ermee bezig om dat exact te formuleren, maar dit moet natuurlijk wel goed gebeuren – ook gezien de eerdere incidenten”, licht burgemeester Stegers toe. “Hij heeft al eerder een dwangsom opgelegd gekregen om te voorkomen dat er verdere slachtoffers vallen. Die dwangsom is trouwens intussen verbeurd, want hij is al eens betrapt dat ‘ie zich er niet aan hield. Dat bedrag is dus in feite al inbaar, zoals dat dan heet.”

‘Nieuwe fase’

De eigenaar van de agressieve viervoeter staat er volgens berichten om bekend dat hij zich in en rondom Tubbergen op een scootmobiel voortbeweegt met een aantal kleine (Jack Russel’s) en ook tenminste 1 grote hond. Naar alle waarschijnlijkheid heeft deze laatste de kleine hond doodgebeten. Al zijn honden dienen, gezien eerdere incidenten waarbij mensen en andere honden aangevallen zijn, zowel aangelijnd als gemuilkorfd te zijn. Burgemeester Stegers: “Als het ware breekt er door dit nieuwe voorval een volgende fase aan. We kunnen hierbij voor een aantal dingen kiezen, dat we overigens samen met het OM gaan beslissen. Een strenger regime kan. Maar het is de vraag, mede gezien de eerdere feiten, of dat voldoende is. De hond kan ook in beslag worden genomen. Tot nu toe is die namelijk alleen nog maar meegenomen door de politie. Op een later moment wordt beslist wat ermee gaat gebeuren. De andere honden zijn kleiner van stuk en dus ook minder gevaarlijk – al houden we daarbij wel een slag om de arm.”

Naar verluidt werd de shih-tzu zaterdagavond door een tijdelijke oppasser uitgelaten, aangezien de eigenaren op dat moment van hun vakantie genoten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen