‘Overlast door laaghangende boomtakken’

Foto: Onbekend

De gemeente roept mensen op om laaghangende takken boven een gemeentelijke weg meteen te melden, zodra deze een belemmering vormen voor verkeer en helemaal als er direct gevaar door dreigt.

CDA-raadslid Hubert Stevelink was door verontruste bewoners aangesproken over boomtakken die dreigend en zeer laag over de openbare weg hangen, waarna hij vanavond in de eerste commissievergadering sinds het zomerreces de verantwoordelijk wethouder om opheldering vroeg.

Volgens wethouder Erik Volmerink pleegt de Soweco namens de gemeente al regelmatig onderhoud en zullen meldingen van burgers – daar waar mogelijk – in het standaard snoeiwerk worden ingepast. “Het kan best dat, door de zomerdag of dergelijke, een tak gaat doorhangen. Heeft u specifieke plekken waar dit het geval is, dan kunt u dit meteen melden. Dat kan gewoon bij het KCC (Klant Contact Centrum), de balie zeg maar. Daarna gaat iemand bij de gemeentewerf of Soweco het uitvoeren.”

De gemeente blijft bereid om controles te blijven uitvoeren op bomen die langs de gemeentewegen staan en hoopt door het aanspreken van de bereidwilligheid onder bewoners vroegtijdig problemen te signaleren. Dat is ook in het eigen belang van de gemeente, zo betoogde Paul Hannink (GB/VVD). “Want volgens mij is het zo dat als een vrachtwagen of zoiets schade en anderszins oploopt, de gemeente aansprakelijk gesteld kan worden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen