Gemeente test snelle afwikkeling van burgerklachten via social media

Foto: Onbekend

Inwoners die via Facebook of Twitter een duidelijke klacht doorgeven aan de gemeente Tubbergen, zullen zo snel mogelijk geholpen worden. Dat belooft Gijs Oosterhuis, afdelingsmanager van het Klant Contact Centrum (KCC) van Noaberkracht.

Oosterhuis was afgelopen week uitgenodigd om de dienstverlening van de gemeente toe te lichten voor een raadscommissie. “Het KCC wil het kloppend hart van de gemeentelijke organisatie zijn. We zetten daarom nu al heel erg in op sociale media; bekijken bijvoorbeeld trends. Op klachten die bijvoorbeeld via Facebook binnenkomen wordt zeer snel gereageerd, tenminste binnen enkele uren. We zitten nu in de testfase, en eind dit jaar kan hierover meer naar buiten toe. Wel is reageren via social media soms lastig, omdat je niet de verkeerde indruk wilt wekken en ieders privacy dient te bewaken. Soms is het wel heel makkelijk, bijvoorbeeld als je even aangeeft dat het signaal binnengekomen is bij de gemeente en het verder opgepakt zal worden. Een kleine moeite, maar heel fijn voor de mensen.”

Ook in het weekeinde zullen de sociale media in de gaten worden gehouden.

Ouderen worden niet ‘vergeten’

De gemeente wil graag meegaan met de tijd en ziet juist de voordelen in van ‘nieuwerwetse’ communicatiemiddelen, die kunnen zorgen voor een meer efficiĆ«ntere afwikkeling van de melding. Toch zullen ook ouderen niet vergeten worden. “Naar het schijnt pakken mensen tussen de 30 en 40 jaar liever de telefoon om een melding te doen, ook al zijn ze opgegroeid met internet en mail. Ikzelf doe dat overigens ook”, erkent Oosterhuis. “Maar laat ik duidelijk zijn, al onze kanalen zullen open blijven. Iedereen is welkom, op alle leeftijden. Maar het is voor ons wel efficiĆ«nter om het direct via internet te doen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen