Gemeente overweegt Marktplein Tubbergen boete op te leggen

Foto: Redactie

Tijdens de gisteravond gehouden raadsvergadering heeft de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders verzocht te onderzoeken of het mogelijk is om eventueel met een bestemmingsplanwijziging en een aanpassing van de detailhandelsvisie, alsnog een vergunning voor de activiteiten van Marktplein Tubbergen af te geven.

De raad heeft een aantal randvoorwaarden meegegeven met het verzoek aan de gemeente.

Het college heeft vanochtend de opdracht gegeven om het onderzoek te laten uitvoeren. Daarbij is ook de vraag of er op dit moment al dan niet gehandhaafd moet worden aan de orde geweest. Hierbij is het college tot de volgende conclusies gekomen:

  • Marktplein Tubbergen handelt willens en wetens in strijd met het bestemmingsplan en de door hen zelf aangevraagde vergunning.
  • Het is op dit moment niet zeker dat aan de door de raad gestelde voorwaarden ook kan worden voldaan. Daarom is er geen zekerheid dat de vergunning kan worden verruimd met niet-volumineuze artikelen.
  • Er is een verzoek binnengekomen om handhaving.

‘Vinger aan de pols’

Het college heeft daarom besloten het handhavingstraject in gang te zetten, wat betekent dat er een voornemen tot het opleggen van een dwangsom zal worden uitgevaardigd.

Als mocht blijken dat aan de voorwaarden, zoals deze gisteravond door de raad zijn gesteld kan worden voldaan, zal de gemeente het handhavingsbesluit gaan heroverwegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen