Werkbezoek CDA-fractie aan Albergen

Foto: CDA Albergen

CDA Tubbergen brengt jaarlijks een aantal werkbezoeken aan de diverse kernen in de gemeente Tubbergen. Afgelopen woensdag werd door de leden Albergen aangedaan. Gesproken werd met het bestuur van de Stichting De Danne en met een aantal vertegenwoordigers van de Ondernemersvereniging Albergen/Fleringen.

“Van het CDA is bekend dat we met regelmaat de kernen in onze gemeente bezoeken. We spreken dan met bewoners, bedrijven en verenigingen en horen dan wat er speelt. Als volksvertegenwoordiger voor onze gemeente Tubbergen is dit essentieel om je taak goed te kunnen verrichten”, legt fractieleider Tonny Busscher uit.

Met het stichtingsbestuur van dorpshuis De Danne is gesproken over het runnen van een dergelijke voorziening zonder een jaarlijkse bijdrage van de gemeente. Ook werd gesproken over de ontwikkelingen en veranderingen in de toekomst, de binnensport en het gebruik van De Danne. Busscher: “Voor de toekomst denken wij dat het goed zou zijn dat er in het bestuur van de verschillende verenigingen meer samenwerking moet komen, uiteraard met aandacht voor de identiteit van elke vereniging.”

Ondernemen in Albergen

Met de ondernemers is gesproken over het ondernemen in Albergen, in de gemeente Tubbergen en over (gemiste) kansen en bedreigingen. Nadat enkele jaren geleden de ontwikkeling van het bedrijventerrein De Marke helaas werden afgeblazen is er in Albergen momenteel nauwelijks een mogelijkheid voor vestiging van nieuwe bedrijven op een bedrijventerrein. “En dat terwijl de economie opleeft en er zeker behoefte is”, aldus de ondernemers. Afgesproken is dat er een inventarisatie naar de behoefte aan een bedrijfslocatie in Albergen uit te voeren en dit te bespreken met de gemeente.

Ook werd de vinger gelegd bij de vernieuwing van de Ootmarsumseweg door de Provincie Overijssel. Kritiek was er door het gebrekkige overleg van de provincie met de ondernemers langs deze weg. Ook het feit dat de aangelegde weg onmiddellijk weer moest worden aangepast, wekte grote verbazing (en afkeuring) op. “Aan het eind van de avond kun je concluderen dat er heel veel informatie is gewisseld tussen de ondernemers, het bestuur van De Danne en de fractie”, aldus raadslid Wim Weerink uit Albergen. “We doen dit niet voor niets en nemen deze geluiden mee. Binnen de gemeente vragen we aandacht voor de aangedragen onderwerpen. En mochten er zaken spelen die mensen aan ons kwijt willen; bel ons en we komen langs.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen