GB/VVD bezoekt bedrijven in Albergen

Foto: GB/VVD

In het kader van moderne communicatie tussen de gemeente en het bedrijfsleven brachten leden van Gemeentebelangen/VVD afgelopen zaterdag een bezoek aan 2 bedrijven in Albergen. Beide jonge ondernemers zijn dankzij hun toekomstgerichte visie binnen korte tijd in staat de achterstand in het Bruto Regionale Product van Twente en de hoge werkeloosheid weg te werken.

Houthandel Kemperink (locatie Ootmarsumseweg 34 in Albergen) is typisch een bedrijf waarvan de vlag de lading van het schip niet meer weergeeft. Begonnen als bedrijfje in schuttingen timmeren in de avonduren, werd al snel overgegaan tot het bouwen van tuinhuizen naast de handel in bouwmaterialen. Daarbij kwamen weleens verzakkingen voor en wat bedacht de slimmerik vervolgens om dit op te lossen? Roestvrij gekartelde pijpen in de grond draaien met een mechanisme waar tevens de tegendruk mee gemeten kon worden. Voordeel: snellere en een bedrijfszekere vorm van heien. Nu tot 5 meter diep, waardoor tuinhuizen en paardenstallen binnen bereik kwamen.

De nieuwste ontwikkeling is de oprichting van een team bestaande uit een jurist, een architect, een bouwmanager en wellicht in de toekomst nog andere deskundigen. “Deze club bekijkt gezamenlijk een opdracht als een soort zelfstandige flexwerkers in het leegstaande kantoor, waar Wouter Kemperink met zijn op de toekomst gerichte blik met trots over vertelde. Een leegstaand ziekenhuis ombouwen tot een modern, appartementencomplex, Kemperink Projects verzorgt dit van conceptie t/m geboorte. Een prachtig familiebedrijf met een goed maatschappelijk gevoerd beleid, waar zelfs een timide autist bijna volledig meedraait, zegt iets over de werksfeer en de platte organisatie zonder dikdoenerij”, laat fractieleider Ursula Bekhuis-Groothuis weten.

“Ondanks de verlate aankomst van 3 kwartier op bedrijf Hagro-Agri BV (Hulsbrookstraat 5in Albergen) werden wij met enthousiasme begroet door familie Van der Aa. Dit echtpaar met 2 paar benen, 4 paar handen en dito hersencapaciteit, heeft in korte tijd een bedrijf opgezet in stalinrichting. Met name de speciale verlichting verdient hier de aandacht, dit alles in samenwerking met 8 man personeel”, vervolgt Bekhuis-Groothuis. “Hiernaast beheren ze een veehouderij met ruim 200 koeien, begrijpelijk dat zijn neventak in de stalverlichting belandde.” De assemblage van onderdelen uit Polen en Roemenie geschiedt bij henzelf. Praktisch alles is LED-verlichting vanwege energiebesparing. Lampen van alle sterkten hangen in vele Eurolanden boven de koeien en sporthallen en uiteraard straatlampen. Vanwege klachten van lichtvervuiling uit open zijwanden van de veestallen worden deze lampen speciaal voorzien met spiegels, zodat het licht zich hooguit 25 meter verspreidt. Van der Aa verkoopt alleen aan de groothandel, slechts bij hoge uitzondering in het geval van constructiefouten grijpt hij zelf in. In het verleden viel de stroom wel eens uit vanwege de te hoge piekspanning bij gelijktijdig inschakelen van teveel LED-lampen en dit verklaart ook dat er bij verzending een duidelijke gebruiksaanwijzing ingesloten wordt.

Bekhuis-Groothuis: “Na afloop kwam het tot een discussie over het subsidiebeleid in ons buurland Duitsland. Hier krijgt de ontvanger rechtstreeks het geld overgeschreven, bij ons gaat dit via de Belastingdienst met grote vertraging en minder geld.  Welzijnsnormen en milieueisen verschillen ten nadele van onze agrariërs. Bij beide bedrijven klaagde men over de te lange tijdsduur bij het afgeven van vergunningen. Gelukkig biedt de schuur-voor-schuur-regeling een welkome regeling voor uitbreiding van bedrijven.”Kemperink

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen