Veel aanmeldingen voor collectieve zorgverzekering via gemeente

Foto: Redactie

Iedereen heeft recht op goede zorg, ook als iemand een lager inkomen heeft of een uitkering ontvangen. Daarom betaalt de gemeente Tubbergen mee aan de kosten voor de premie van een goede zorgverzekering. Deze zorgverzekering heet de GarantVerzorgd en wordt aangeboden in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis.

De afgelopen periode hebben veel inwoners zich aangemeld voor deze verzekering. De aanmeldtermijn loopt nog tot en met 31 december 2015. “De verzekering geeft een uitgebreide dekking. Dat biedt zekerheid aan minima op het moment dat er toch veel zorgkosten zijn”, aldus wethouder Roy de Witte.

Uitgebreide vergoeding

De verzekering is vooral voor chronisch zieken en gehandicapten interessant, omdat het wettelijk eigen risico in pakket 3 (€385) en de eigen bijdrage voor WMO-voorzieningen (tot maximaal €400) kan worden vergoed. Deelnemers krijgen ook nog eens een korting van 6% op de basisverzekering en 9% op de aanvullende- en de tandverzekering. Daarnaast kent de GarantVerzorgd verzekering uitgebreidere vergoedingen voor o.a. brillen, fysiotherapie, geneesmiddelen en tandheelkunde zonder een verhoging van de premie.

Er kan ook gekozen worden voor een ander minder uitgebreid pakket: GarantVerzorgd 1 en 2. Ook dan ontvangen deelnemers de collectiviteitskortingen en wordt de eigen bijdrage voor WMO-voorzieningen vergoed tot €400. In deze 2 pakketten wordt het eigen risico van €385 niet vergoed.

Groot aantal nieuwe aanmeldingen

De afgelopen periode is er veel aandacht geweest voor deze verzekering en dat heeft zijn effect gehad op het grote aantal nieuwe aanmeldingen. De gemeente Tubbergen heeft nu 475 personen die gebruik maken van deze ‘GarantVerzorgd’ verzekering. “Vroeger kenden we de wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten en een compensatie van het eigen risico. Deze 2 regelingen zijn afgeschaft, maar de gemeente wilde toch de minima tegemoet komen in de zorgkosten. In plaats van deze 2 regelingen kan men nu een beroep doen op de GarantVerzorgd verzekering via de gemeente. We zijn dan ook verheugd met het grote aantal aanmeldingen!”, aldus de wethouder.

Inloopavonden groot succes

Inwoners die graag meer wilden weten over het GarantVerzorgd pakket hadden de mogelijkheid om een inloopavond te bezoeken in het gemeentehuis van Tubbergen. Tijdens deze avond waren overstapcoaches van de Menzis aanwezig en medewerkers van de gemeente. Hiervoor  was grote belangstelling. Men kreeg tijdens deze avond antwoord op persoonlijke vragen zodat ze een bewuste keus konden maken om wel of niet over te stappen. Iedereen kon die avond geholpen worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen