Feestelijke eerste bezorging ID-bewijs in Tubbergen

Burgemeester Stegers, Alwie Heerts en Nicky de Groot (bezorger paspoort)
Burgemeester Stegers, Alwie Heerts en Nicky de Groot (bezorger paspoort)
Foto: Redactie

Alwie Heerts heeft als eerste in de gemeente Tubbergen vandaag zijn bij de gemeente aangevraagde ID-bewijs, in zijn geval een paspoort, thuis mogen ontvangen. Burgemeester Stegers overhandigde deze hem vanmiddag persoonlijk.

Vanaf 1 januari 2016 laat gemeente Tubbergen bij wijze van pilot alle reisdocumenten en rijbewijzen bezorgen door AMP Logistics. Het vernieuwen van reisdocumenten en rijbewijzen wordt daarmee gemakkelijker. Vanaf 1 januari 2016 hoeven onze inwoners alleen nog voor de aanvraag naar het gemeentehuis te komen.

Zelf de bezorging bepalen

Inwoners hoeven het reisdocument of rijbewijs voortaan niet meer op te halen. Het document wordt bij hen thuis, op het werk of een door hen gekozen adres in Nederland bezorgd. De aanvrager bepaalt zelf op welke dag en welk tijdstip hij het reisdocument of rijbewijs bezorgd wil hebben. Dit kan ook ’s avonds of zaterdags.

Hoe werkt het?

Een inwoner vraagt zijn of haar paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aan bij de balie in het gemeentehuis. Vervolgens krijgt hij informatie over het maken van een afspraak met de bezorger (AMP Logistics). Die afspraak kan men maken via de mail of per telefoon. Alwie laat weten erg tevreden te zijn met de nieuwe manier van aanvragen en verlengen. “Dat ging perfect, heel makkelijk op deze manier. Per mail kreeg ik een bevestiging van de afspraak, met daarin een foto van degene die het reisdocument of rijbewijs komt bezorgen. Dan zie je tenminste wie je aan de deur kunt verwachten. Echt super zo.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen