Gemeente lanceert volgende week nieuwe website

Foto: Redactie

Als alles meezit en er geen ‘kink in de kabel’ komt, zal aanstaande maandag 18 januari de gemeente haar nieuwe website presenteren aan de buitenwacht. De huidige voldeed eigenlijk al sinds de ingebruikname ervan niet aan de eisen, vooral in het geval van burgers die over een bepaald onderwerp iets zochten.

Ontevredenheid over het functioneren van de website onder bewoners. Dat bleek uit onderzoek dat de gemeente Tubbergen naar haar eigen klantvriendelijkheid deed. Reden om het roer om te gooien, aldus een gemeentewoordvoerder. “Het is de insteek dat het een ’top-taken’ website wordt. Dit is dus puur gericht op wat de bezoekers van de website zoeken en op de site willen vinden/regelen. Een goed voorbeeld hiervan is de site van Almelo. Echt gericht op dienstverlening. Uiteraard is er ook informatie te vinden over projecten/bestuur etc. Maar uit onderzoek blijkt dat de bezoekers echt puur komen om zaken te regelen/aan te vragen etc.”

Er komt wel gemeentelijk nieuws op te staan, maar minder prominent. Het content management systeem, voor het plaatsen van berichten op de site, is voor gemeenten vrij beschikbaar. Er zijn echter wel kosten verbonden aan koppelingen met andere diensten en verschillende basisaanpassingen.

Of de nieuwe website direct vanaf maandag ‘live’ gaat, valt nog wel te bezien. De groep ambtenaren die de voorbereiding doet, houdt wat dat betreft nog een slag om de arm. “We willen wel dat het direct goed staat. Dus als er iets niet helemaal goed staat of zo, dan verkiezen we kwaliteit boven snelheid.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen