Handtekeningen onder nieuwe woonafspraken voor regio Twente

Foto: Provincie Overijssel

Provincie Overijssel en de Twentse gemeenten hebben in nauwe samenwerking woonafspraken gemaakt voor een goed woonklimaat in Overijssel.

In de woonafspraken leggen zij, samen met WoON Twente, ambities en de aanpak voor de periode 2016-2020 vast over:

  • het passend houden van de woningvoorraad
  • voorkomen van leegstand
  • huisvesten van kwetsbare groepen
  • omgaan met woon- en zorgvraagstukken
  • stedelijke vernieuwing

Ook houdt de behoefte aan woningen van Overijsselaars niet op bij de gemeentegrens. Daarom hebben provincie en gemeenten regionaal afspraken gemaakt over de hoeveelheid woningen die gemeenten in de komende jaren gaan bouwen.

Monique van Haaf, gedeputeerde provincie Overijssel: “Vandaag tekenen Twentse gemeenten en ik de woonafspraken. Dit is het resultaat van intensief samenwerken met gemeenten en corporaties. Door vroegtijdig in regionaal verband afspraken te maken over het programmeren van woningbouw komt ook de ‘ladder voor duurzame verstedelijking’ in deze woonafspraken terug. We hebben ons gericht op kwaliteit, want ‘elke woning moet raak zijn, passend zijn!’, omdat Overijssel van ons allemaal is en iedereen hier prettig wil wonen. Ook hebben we afgesproken dat we kennis uit blijven wisselen en van elkaar willen blijven leren. Deze manier van samenwerken is nieuw en heeft tot een mooi resultaat geleid, waar de gemeenten trots op mogen zijn!”

De nieuwe samenwerkingsafspraken voor wonen in Overijssel zijn vandaag ondertekend door de wethouders Wonen van de gemeenten uit de regio Twente en Gedeputeerde van Haaf van de provincie Overijssel. Alleen de gemeente Hellendoorn heeft de woonafspraken niet ondertekend.20160129_110801_resized

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen