Open aanbesteding voor nieuwbouw sporthal in Tubbergen

Foto: Onbekend

Alle bedrijven, zeker ook die uit de gemeente Tubbergen zelf, krijgen de mogelijkheid om zich in te schrijven op de aanbesteding voor de bouw van de nieuwe sporthal in het dorp Tubbergen. Dat belooft sportwethouder Roy de Witte.

“Het is tijd voor het volgende hoofdstuk van de sporthal in Tubbergen. Het is intussen overigens al een heel boekwerk”, lacht wethouder Roy de Witte. “Ik ben inmiddels al de 4e wethouder die het op z’n bordje heeft, maar dat geeft niet. In de tussentijd is er veel gebeurd. Dit is nu het eindhoofdstuk, zo hebben we als college voorgenomen. Wij adviseren de gemeenteraad te kiezen voor nieuwbouw naast het zwembad De Vlaskoel aan de Sportlaan in Tubbergen.”

‘Doorpakken’

In het verleden zijn er de nodige nader uitgewerkte bouwplannen gemaakt, maar deze worden volgens de wethouder zeker geactualiseerd. “Maar nu eerst dit besluit, daarna pas de uitvoeringsplannen. Dat hebben we ook steeds voor ogen gehad, maar na 11 jaar met heel veel verschillende scenario’s en schetsen is het tijd voor doorpakken.”

De totale investering voor de nieuwbouw wordt geraamd op €3.390.000. Voor de projectgroep Tubbergen Bruist is het creëren van nieuwe ontwikkelingen een belangrijke pijler. Door het uitvoeren van het scenario nieuwbouw komt er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Daarom draagt Tubbergen Bruist voor maximaal €360.000 bij om deze ontwikkelingen mogelijk te maken.

Er komt een open aanbesteding voor de bouwplannen van de sporthal, waarbij zeker ook bedrijven (aannemers, installatiebedrijven, et cetera) uit de gemeente Tubbergen zich kunnen inschrijven of eventueel aansluiten bij reeds ingeschrevenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen