‘Duidelijke stijging (stille) armoede in gemeente Tubbergen’

Foto: CDA Tubbergen

Tubbergse gezinnen doen steeds vaker een aanvraag bij het Jeugdsport- en Jeugdcultuurfonds, bedoeld voor kinderen wiens ouders/verzorgers het lidmaatschapsgeld voor een sport- of muziekvereniging niet kunnen betalen. Daarnaast wordt er een groter beroep gedaan op levensmiddelenpakketten, bijvoorbeeld via kerkelijke instanties in de aanloop naar Kerst en Passen.

Reden voor CDA-raadslid Ellen Veenhuis aandacht te vragen voor de armoede in de gemeente Tubbergen. “Het is goed te zien dat gezinnen onder het bestaansminimum, met kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar, m.b.v. de hulpverlening weten dat zij een beroep kunnen doen op het Jeugdcultuur- en Jeugdsportfonds. Sport en creativiteit zijn een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van ieder kind. Door een tegemoetkoming in de kosten kunnen ook deze kinderen net als kinderen uit modale gezinnen lid worden van de sport- of een muziekvereniging.”

‘Ogen niet sluiten voor armoede’

De stijging in het aantal aanvragen en de signalen vanuit de samenleving bevestigd voor CDA Tubbergen dat er steeds meer mensen in de gemeente Tubbergse in (stille) armoede leven. Veenhuis: “Een ontwikkeling waarvoor we de ogen niet moeten sluiten. De beleidsambitie ‘armoede’ is bedoeld om het huidige beleid onder de loep te nemen; wat is onze definitie van armoede en wanneer komt de gemeente in actie om ervoor te zorgen dat onze inwoners zelfredzaam blijven?” Tevens vraagt CDA’er Veenhuis zich af of er op andere manieren financiële middelen te krijgen zijn ter ondersteuning van de desbetreffende gezinnen. “Uiteindelijk is iedereen erbij gebaat dat ook deze doelgroep kan blijven functioneren in de zelfredzame maatschappij.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen