SSRT gaat horecavoorziening in Denekamp ‘erbij doen’

Foto: Google Maps

Nieuwe rondes, nieuwe kansen. Dat is het verhaal van sportcomplex Dorper Esch te Denekamp in een notendop. Om het zwembad en de sporthal toekomstbestendig te maken, is besloten tot vernieuwbouw van het complex. Behalve de sportaccommodaties wordt ook de horecavoorziening aangepakt en het beheer komt straks in handen van een nieuwe partij.

Wie de opvolger gaat worden van de familie Veldhuis, die tot voor kort het sportcafé en bar Boggelscamp runden, is nog niet bekend. Het college van de gemeente Dinkelland heeft er bewust voor gekozen om zich eerst te richten op het bouwproces en alles wat daarbij komt kijken. Tijdens de aanbesteding gaat de gemeente op zoek naar de beste oplossing voor de invulling van de horeca. Tot op dat moment zal de exploitatie tijdelijk worden vervuld door Stichting Sport Recreatie Tubbergen (SSRT), bekend als uitbater van zwembad de Vlaskoel en de Burgemeester Verdegaalhal in Tubbergen.

Een goede oplossing, vindt woordvoerder Twan Eshuis van de gebruikers Dorper Esch. “Toen wij hoorden dat de familie Veldhuis ermee zou stoppen, hebben wij aangegeven dat het idee van de gemeente voor het tijdelijk plaatsen van een paar automaten, voor ons geen optie zou zijn, omdat wij hier sporten en verenigingen ontvangen. Je moet die mensen wel iets kunnen bieden”, meldt hij. “Dit is goed opgepakt door de gemeente. Als gebruikers hadden wij hierin ook wel een rol willen spelen. DEVOKO en De Dinkel hebben dan ook de handen ineen geslagen om te gaan voor de exploitatie van het horeca gedeelte in de nieuwe situatie.”

Geen financieel risico voor de SSRT

Volgens wethouder Loes Stokkelaar van Dinkelland is voor SSRT gekozen vanwege goede contacten en de samenwerking die er al was. De Tubbergse stichting zal de exploitatie gaan uitvoeren volgens een ‘open boek constructie’. “Dit betekent dat er maandelijks financiële verantwoording gedaan wordt van alle baten en lasten van de exploitatie”, legt ze uit. “Het financieel verschil tussen beide posten komt ten goede of ten laste van de gemeente Dinkelland. De vergoeding voor de SSRT bestaat uit een winstopslag op haar ureninzet. De overige kosten worden zonder winstopslag doorbelast.”

Bij de oplevering van het nieuwbouw, moet ook definitieve exploitatiepartner voor het complex bekend zijn. “Uiteraard krijgt iedereen de kans om zijn of haar plan te presenteren”, zegt Stokkelaar. “Maar dat is nu nog niet aan de orde. We gaan ons eerst richten op de nieuwbouw. Daarna kijken we in alle rust verder.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen