“Waar sommige mensen zich toch druk over kunnen maken…”

Zicht op Reutummerweg/Weleveldweg vanaf parkeerplaats Brugman Radiatoren
Zicht op Reutummerweg/Weleveldweg vanaf parkeerplaats Brugman Radiatoren
Foto: Redactie

Geluidsoverlast en belemmering van het uitzicht. Dat vreest de familie Waaijer als het kleine bouwwerk dat Kapper Huub gepland heeft, voor op zijn nieuwe perceel aan de Reutummerweg in Tubbergen, er gaat komen.

Tegen de reeds afgegeven bouwvergunning voor het schuurtje verzetten zich die ‘buren’, wonend aan de naastgelegen Weleveldstraat, bij de gemeente. Vanavond mochten beide partijen voor de bezwaarschriftencommissie verschijnen.

Het gaat er bij de familie Steggink niet in dat er iets mis is met de komst van een kleine overkapping, net aan de rand van de parkeerplaats rond hun bedrijfspand. Hierin worden naar eigen zeggen dingen als de afvalcontainers en tuingereedschappen opgeborgen. “Waar sommige mensen zich toch druk over kunnen maken…”, verzucht Monique Steggink al voorafgaand aan de bijeenkomst. Om daaraan toe te voegen: “Hoezo hebben ze er eigenlijk last van? Ze kunnen ‘m straks niet eens zien vanuit hun huis. En wat nou ‘lawaai’? Alsof dat hokje zelf geluid maakt. Of doelen ze er soms op dat we buiten een radio aanzetten, als we daar in de tuin bezig zijn? Hoe dan ook, het verbaasde ons erg – dit bezwaar.”

Onduidelijkheid

De familie Waaijer was met kennisgeving afwezig, iets wat betreurd werd door Huub Steggink. “We hadden hen graag gevraagd wat nou precies het probleem is, want uit hun bezwaren blijkt mij dat in elk geval niet.”

Steggink heeft, gezien de lopende bezwaarprocedure, nog gewacht met de bouw van de kleine schuur. Hij gaf voor de commissie toe dat de familie Waaijer mogelijk een deel ervan zouden kunnen zien, mits ze vanuit een bovenverdieping in de richting van zijn bedrijf gaan kijken. Dan nog, zo legde Steggink uit, kijken ze eerder tegen een beukenhaag en hun eigen heg aan dan tegen het toekomstige schuurtje. “Nu staat er een rode container van Kamphuis Sloopwerken. We moeten het afval toch ergens kwijt, niet dan? Maar dat kan niet de bedoeling zijn en het is zeker niet onze intentie om deze langer aan te houden dan nodig is.”

Verdere procedure

De gemeente Tubbergen is nog altijd van mening dat de bouwvergunning juist is afgegeven, zo betoogde een vertegenwoordiger voor de bezwarencommissie. De laatste zal niettemin binnenkort een advies uitbrengen aan het college, iets wat deze overigens geheel naast zich neer kan leggen. Vervolgens is het nog mogelijk dat de familie Waaijer beroep aantekent bij de bestuursrechter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen