Clubs uit Albergen krijgen minder subsidie dan gevraagd voor beachsportveld

Beachvolleybal
Beachvolleybal
Foto: Onbekend

Vanuit de gemeenschap in Albergen, handbal- en voetbalclub De Tukkers, Volleybalvereniging Albergen, De Bokk’n Hörnkes, Stichting Volksfeesten en de werkgroep Mijn Dorp Albergen 2030 komt het verzoek om een multifunctioneel beachsportveld in het dorp te realiseren.

Van de gemeente krijgen ze geld om het plan te realiseren, maar niet zoveel als waar om gevraagd is.

De initiatiefnemers willen het met zand bedekte sportveld realiseren op de plek waar eerder de buitenhandbal van De Tukkers actief was, op het sportcomplex aan de Kemnaweg in Albergen. Het is de bedoeling dat deze voet- en handbalvereniging en volleybalvereniging VVA gebruik gaan maken van het veld. Daarnaast zou de jeugdcarnavalsvereniging de Bokk’n Hörnkes hun jaarlijkse Beachtoernooi erop kunnen organiseren en kan het veld gebruikt worden tijdens de jaarlijkse Volksfeesten Albergen. Dit moet bijdragen aan een betere leefbaarheid in het dorp.

Verder staat de dorpsraad, basisschool Kadoes alsmede het bestuur van het MFA achter dit initiatief.

‘Stimulans voor sociale samenhang in Albergen’

Doordat op het toekomstige sportveld zowel beachvolleybal, -handbal als -voetbal kan plaatsvinden, zullen er meerdere verenigingen gebruik van gaan maken. Hierdoor zal de intensivering van de samenwerking en de verbinding tussen deze verenigingen toenemen (verschillende groepen inwoners), een belangrijke voorwaarde voor Mijn Dorp 2030.

Er wordt volgens de initiatiefgroep niet alleen op bestuurlijk vlak samengewerkt, maar er wordt ook gezamenlijk gebruik gemaakt van het veld. Daarnaast wil men proberen om andere verenigingen erbij te betrekken zoals de tennis, de badminton en de fitness. Dit alles komt ten goede aan de leefbaarheid en de sociale samenhang in het dorp Albergen, aldus de initiatiefnemers.

Bij de uitvoering wordt gekozen voor een functionele en duurzame oplossing die de komende 15 tot 20 jaar kan worden ingezet voor Albergen en omgeving.

Subsidie

De gemeente Tubbergen stelt maximaal €15.000 beschikbaar voor de realisatie van de ‘zandbak’, waar de clubs om haast €30.000 vragen. De gemeente is namelijk van mening dat de betrokken verenigingen/organisaties zelf ook een financiële
bijdrage kunnen leveren en dat ook de Dorpsraad Albergen over de brug moet komen.

De initiatiefnemers hebben de totale kosten van het sportveld begroot op zo’n €60.000, waarbij de eigen inbreng bijna €30.000 bedraagt. Verder heeft de provincie een subsidie in het vooruitzicht gesteld.

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het collegevoorstel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen