“Dit past niet bij Tubbergen en het is nog nooit zo erg geweest als nu”

Foto: Gemeente Tubbergen

Het is prima elkaar ergens op aan te spreken en dat mag ook best met een scherpe toon. Maar lieden die menen – regelmatig anoniem – nodeloos kwetsend en/of dreigend uit de hoek te komen, kunnen erop rekenen dat de gemeente Tubbergen hen op z’n minst niet meer serieus zal nemen.

Iedereen in het gemeentehuis is er eigenlijk compleet klaar mee, zeker burgemeester Mervyn Stegers. Hij doelt op een aantal brieven die binnengekomen zijn, van meerdere bewoners(groepen), over met name verschillende bouwprojecten in dorp Tubbergen. “Keer op keer krijgt het gemeentebestuur en regelmatig ook individuele raadsleden of ambtenaren vele verwijten aan hun adres, terwijl daar geen of nauwelijks een grondslag voor te vinden is. Ook worden diverse zaken aan elkaar geknoopt, zonder dat er een aantoonbaar verband is. Hiermee moet het maar eens afgelopen zijn. Dit past niet bij Tubbergen en het is nog nooit zo erg geweest als nu. We pikken het gewoon niet langer”, zegt Stegers.

De gemeenteraad nam afgelopen maandag een bijzondere motie aan, om zodoende bij het gemeentebestuur aan te dringen op eventuele juridische stappen. Ondanks de grote verontwaardiging noemt niemand bij de gemeente ‘man en paard’ wat de schrijvers betreft. “Wie de schoen past, trekke hem aan”, aldus PvdA’er Henk Wessels. “We hebben afgesproken geen namen te noemen. Wij krijgen als raadsleden regelmatig mailtjes waarin mensen worden beschadigd en dit moet echt stoppen.”

Volgens burgemeester Stegers is geprobeerd om met de afzenders in gesprek te gaan, ook over de toonzetting van hun schrijfsels. Dat heeft er in enkele gevallen toe geleid dat de ingezonden stukken alsnog weer teruggetrokken werden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen