‘Keuze voor afhalen of bezorgen reisdocumenten is als mosterd na de maaltijd’

Foto: Travelpro.nl

Vanavond is in de gemeenteraad de bezorging van reisdocumenten (paspoorten/identiteitskaarten) en rijbewijzen geëvalueerd. Sinds 1 januari 2016 neemt de gemeente Tubbergen deel aan een pilot, waarbij alle documenten thuisbezorgd worden.

Uit de evaluatie van de bezorging blijkt dat de burger graag zelf de keuze wil hebben tussen bezorgen of ophalen. “Dit is voor ons geen verrassing”, aldus CDA-raadslid Hilde Berning-Everlo. “Wij hebben als CDA zijnde direct bij de aftrap van de pilot aangegeven dat het verplicht thuisbezorgen van documenten wat ons betreft geen verbetering van de dienstverlening is en dat het thuisbezorgen van documenten de gemeente, en dus de burgers, alleen maar extra geld zal kosten. Echter, de pilot was destijds al in werking gezet.”

In het raadsvoorstel dat vanavond voorlag werd de raad geadviseerd om de burger de keuze te laten tussen persoonlijk afhalen op het gemeentehuis of thuis te bezorgen tegen betaling. Dit voorstel is raadsbreed aangenomen; burgers hebben vanaf dit moment de keus tussen afhalen of thuisbezorgen. Wat het CDA betreft komt het voorstel als mosterd na de maaltijd, want deze keus had in het begin van dit jaar gemaakt moeten worden en daarmee had de gemeente tienduizenden euro’s kunnen besparen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen