Scholingsbijeenkomst over langer thuiswonen goed bezocht

Foto: Noaberkracht

De organisatie Lang Zult U Wonen (LZUW) organiseerde in samenwerking met gemeenten Dinkelland en Tubbergen op woensdag 26 oktober een kennisbijeenkomst voor het vrijwillige kader.

Dinkellands wethouder Ilse Duursma opende, mede namens haar collega-wethouder Tom Vleerbos, de dag voor de aanwezige seniorenvoorlichters en wooncoaches.

Tijdens de kennisbijeenkomst werd antwoord gegeven op de vragen: Wat is LZUW en waarom is het belangrijk? De deelnemers zijn daarnaast voorgelicht over de mogelijkheden van woningaanpassingen, ook bij dementie. Bovendien speelde de communicatie, het gesprek tussen burger en voorlichter, een rol. Marja de Jong, adviseur cliëntenparticipatie en communicatie bij Zorgbelang Overijssel, vindt de campagne een bijzondere ontwikkeling: “Met LZUW komen we dichter bij de burger te staan.” Naast haar waren ook Hans Engelbertink, bouwkundig adviseur bij LZUW, en Nienke de Haan, orthopedagoge en deskundige op het gebied van dementie, deze middag aanwezig om hun kennis met de groep te delen.

Over LZUW

In het programma LZUW staat de voorlichting aan burgers centraal: hoe kunnen zij zich voorbereiden op het langer zelfstandig thuis blijven wonen, ook bij dementie? De seniorenvoorlichters en wooncoaches kunnen op verzoek van de burger samen de woning doorlichten op (eenvoudige) aanpassingen die het veilig en langer kunnen blijven wonen mogelijk maken. Denk hierbij niet alleen aan fysieke maatregelen, maar ook aan sociale aspecten zoals tafeltje dekje. De bewustwordingscampagne is erop gericht burgers vroegtijdig aan te zetten tot het aanpassen van hun woning met de boodschap: daar hebben bewoners nu en in de verdere toekomst plezier van. Denk er daarom eens over na om een huis nú veiliger en comfortabeler te maken. Hoe dat kan? Neem eens een kijkje op de website www.langzultuwonen.nl en bekijk de mogelijkheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen