Extra zendmast nabij Manderveen voor opkrikken mobiele bereikbaarheid

Foto: Redactie

Met de vaste lijn lukt het wel. Maar mobiel bereikbaar zijn, bijvoorbeeld voor familie of klanten, is een crime in het buitengebied van o.m. Mander, Manderveen en Vasse.

Wie in het grensgebied woont, kan erover meepraten. Geen of soms nog net – vaak buiten – wat bereik met je mobieltje, zelfs in noodgevallen. Gelukkig komt er binnenkort een oplossing in de vorm van een extra zendmast. Die moet aan de Drieschichtsweg te Manderveen komen, op particulier grondgebied. Hiervoor heeft de gemeente reeds een vergunningsaanvraag voor gekregen.

Volgens een gemeentelijke communicatiemedewerker is KPN de aanvrager voor de nieuwe mast. Aangezien de aanvraag niet compleet is, heeft de gemeente nog geen besluit kunnen nemen.

Vanuit de politiek is veelvuldig op het plaatsen van een of meerdere extra telefoonmasten gehamerd, vooral langs de grens met Duitsland. Ronny Booijink: “Wij als CDA zijn blij dat er eindelijk schot in de zaak is gekomen, met dank ook aan burgemeester Stegers. We hebben er vaak op aangedrongen en zijn tevreden met dit resultaat.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen