Kamphuis Sloopwerken wil ‘omgekeerd bouwen’ met kringloopwinkel en puinbreker

Foto: Kamphuis Sloopwerken

Onlangs is de voormalige gemeentewerf en het afvalbrengpunt aan de Galvanistraat te Tubbergen overgenomen door Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering, dat een hoofdvestiging in Reutum heeft.

Het bedrijf is voornemens de activiteiten op het perceel uit te breiden. De nieuwe activiteiten betreffen het gebruik van een puinbreker en de verkoop van volumineuze goederen die bij sloopwerkzaamheden vrijkomen en voor hergebruik geschikt zijn in een kringloopwinkel (denk daarbij aan tafels, banken, kasten maar ook betonblokken, balken, deuren).

Kamphuis wil met de nieuwe activiteiten op het Tubbergse industrieterrein invulling geven aan het principe van ‘omgekeerd bouwen’, waarbij materialen die vrijkomen bij sloopactiviteiten zo volwaardig mogelijk worden hergebruikt.

Omdat het geldende bestemmingsplan de puinbreek-activiteiten niet toelaat, is een herziening van het bestemmingsplan nodig. De volumineuze detailhandelsactiviteiten zijn al wel mogelijk, omdat hiervoor in juni 2016 een omgevingsvergunning is verleend.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt de komende 6 weken ter inzage.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen