‘Niet meer verkeersongevallen onder jongeren dan anders’

Foto: Google Maps

Is er de laatste tijd een toename in het aantal jeugdigen dat gewond raakt bij een ernstig ongeval? Hoewel sommigen dit wellicht zo ervaren, verwijst de gemeente Tubbergen dit naar het rijk der fabelen.

Na mediaberichten en vervolgens vragen in de gemeenteraad is er bij de politie navraag gedaan over het aantal verkeersongevallen in de gemeente Tubbergen, met name in de gevallen waarbij de desbetreffende bestuurder tegen een boom gereden is. “Wat blijkt is dat er de afgelopen 16 maanden sprake is van 4 ongevallen tegen de boom. De politie geeft met nadruk aan dat dit geen toename is. Niet in Tubbergen en ook niet in heel Twente”, aldus wethouder Erik Volmerink. “Wel lijkt er meer aandacht voor te zijn in de media.”

De verkeerswethouder gaf daarnaast aan dat 75% van dergelijke ongelukken plaatsvinden op provinciale wegen i.p.v. de lokale. “Volgens de politiemensen blijkt vaak het gedrag van de bestuurder, bijvoorbeeld afleiding door de radio of met de telefoon bezig zijn, de aanleiding van het ongeval te zijn en niet de verkeerssituatie.”

Houten vangrail

Verder had Volmerink nog op voorspraak van Paul Hannink (GB/VVD) bij de provincie navraag laten doen over de zogenaamde houten geleiders langs de kant van wegen. “Dat is een keuze van de wegbeheerder, de provincie in dit geval. Het is een afweging van aan de ene kant de verkeersveiligheid en anderszins landschapsbehoud. Ik heb wel de indruk dat er niet meer van dergelijke rails gaan komen”, aldus de wethouder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen