‘Fietspad langs Manderseweg is een vurige wens in Vasse’

Kruising van Denekamperweg en Manderseweg in Vasse
Kruising van Denekamperweg en Manderseweg in Vasse
Foto: Google Maps

Verschillende organisaties maken zich zorgen over veilige fietsverbindingen rond Vasse en bepleiten meer aandacht voor dit probleem. Dat bemerkte een afvaardiging van Gemeentebelangen/VVD, die onlangs op bezoek zijn geweest bij o.m. Scouting Vasse, Watermolen Bels en Landschap Overijssel.

De raadsfractie van Gemeentebelangen/VVD gaat het college opdragen een onderzoek uit te voeren naar de mogelijkheden voor een betere en veiligere fietsverbinding langs de Manderseweg, vooral buiten de bebouwde kom tussen Vasse en Mander. “Ook tijdens een dorpsraadsvergadering in november kwam het ter sprake: één van de grootste wensen uit het dorp Vasse is een fiets- en wandelpad langs de Manderseweg”, aldus fractievoorzitter Ursula Bekhuis-Groothuis.

De Manderseweg is een oude straat met historische waarde, iets waar de fractieleden zeker niet aan voorbij willen gaan. Bekhuis-Groothuis: “Toch is de veiligheid van fietsers – waaronder schoolgaande kinderen, leden van de scouting, toeristen – en ook die van wandelaars van groot belang.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen