Raads- en commissievergaderingen live te volgen

Foto: Mark Mensink

Wie het woord neemt tijdens een gemeenteraads- of raadscommissievergadering weet sinds kort verschillende camera’s op zich gericht. Daarmee worden live uitzendingen via internet verspreid.

Een live-verbinding met de raadzaal, met als doel om inwoners meer bij de gemeentelijke politiek te betrekken, stond al een tijd op het verlanglijstje van de raad. “Wij willen graag laten zien hoe de gemeenteraad werkt; hoe de debatten verlopen en hoe de besluiten worden genomen”, vertelt griffier Helga van Limbeek. “Daarbij begrijpen wij dat niet iedereen in de gelegenheid is om zelf naar het gemeentehuis te komen of mogelijk toch een drempel ervaart om de raadszaal binnen te stappen. Het live uitzenden en opnemen van de vergaderingen, biedt nu de mogelijkheid om vanuit huis een vergadering live te volgen, of op een later tijdstip terug te kijken.”

Alle informatie over de gemeenteraad, de vergaderingen en de vergaderstukken zijn op het raadsinformatiesysteem te vinden. Van Limbeek: “Wie de vergadering live wil volgen, kan op deze site eenvoudig de vergadering van die avond aanklikken. Doorgaans beginnen de vergaderingen om 19.30 uur. Een uitzondering is de vergadering van 6 november over de begroting, die om 19.00 uur begint.” Via deze site zijn de vergaderingen ook op een later moment te bekijken. Daarnaast staan alle vergaderstukken er online.

Wie hierover vragen heeft, kan contact opnemen met de griffie via tel. 0546-628000. Uiteraard blijven belangstellenden ook altijd welkom op de publieke tribune van de raadszaal in het gemeentehuis Tubbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen