Onduidelijkheid over nieuwe fase van kaveluitgiftes in Fleringen

Bovenaanzicht van De Scholt II in Fleringen
Bovenaanzicht van De Scholt II in Fleringen
Foto: VIA Drupsteen

Zijn geïnteresseerde kopers van bouwkavels in Fleringen op het verkeerde been gezet door onjuiste en onvolledige informatie vanuit de gemeente Tubbergen?

Bij de verkoop van toen nog agrarische gronden, intussen onderdeel van nieuwbouwplan De Scholt II in Fleringen, heeft de verkopende partij een optie tot eerste terugkoop van 3 bouwkavels bedongen. De gemeente heeft hiertoe destijds een overeenkomst met de verkoper gesloten.

Inmiddels is het zover en zijn kavels op het bouwplan ter verkoop aangeboden. Bij een informatieavond konden mensen hun interesse kenbaar maken. “Maar nu is onduidelijk wie waar recht op heeft, zeker wat andere potentiële bouwers betreft”, zegt raadslid Herman Lentferink (Gemeentebelangen/VVD). Die zouden eveneens interesse hebben voor de bouwgrond waarop al een ‘claim’ ligt. “Met andere woorden: wanneer moeten betrokkenen beslissen ‘we kopen ze wel of we kopen ze niet’?”

Lentferink stelde de onduidelijkheid over deze kwestie aan de kaak bij wethouder Erik Volmerink. Die gaf aan niet te kunnen tornen aan de toentertijd gemaakte afspraken met de grondverkoper. “Dat is nu eenmaal contractueel zo vastgelegd”, aldus Volmerink. “Pas na de informatieavond is de verkoop van start gegaan en niet eerder. Wat er getoond is, en die klopt nog steeds, is een potentiële verkavelingskaart.”

De start van nieuwbouwwijk De Scholt is in juni 2007 door de gemeenteraad goedgekeurd. Eind 2012 kwam er een fiat voor uitbreidingsplan De Scholt 2, waarvan de eerste fase inmiddels volgebouwd is. De kavels in de volgende – en waarschijnlijk laatste – fase staan nu te koop voor bereidwillige starters en doorstromers op de woningmarkt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen