CDA start bedachtzaam met de coalitieverkenning

Foto: CDA Tubbergen

De grote winnaar van de afgelopen raadsverkiezingen begint komende woensdag met verkennende gesprekken, ter voorbereiding op het verdere proces om tot een coalitie te komen.

De afgelopen dagen zijn door het CDA gebruikt om de uitslag te verwerken en om even tot rust te komen na alle drukte van de campagnetijd, zo laat een gemeentewoordvoerder weten.

Vanaf woensdag wordt er gestart met verkennende gesprekken met de overige partijen: Gemeentebelangen/VVD, PvdA en Dorpen Centraal. Tijdens deze sessies wordt met elkaar in kaart gebracht hoe zij de uitslag hebben ervaren en hoe ze aankijken tegen het proces van coalitievorming. “Voor winnende partijen is het een beetje de norm geworden om de dag na de verkiezingen direct aan de slag te gaan met de vorming van de coalitie”, zegt CDA-voorzitter Jeroen Droste. “Natuurlijk is voortvarendheid goed, maar rust en bedachtzaamheid zijn ook belangrijk. We zijn blij met de mooie verkiezingsresultaten, maar we vinden vooral dat we het de komende jaren samen moeten blijven doen. Samen met een of meerdere coalitiepartijen, maar vooral samen met onze inwoners. Nu het stof na de verkiezingen langzaam is neergedaald, is de tijd rijp om met elkaar in gesprek te gaan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen