Meidengroep uit Langeveen en Geesteren wint gezondheidschallenge

Foto: Gemeente Tubbergen

Vorige week heeft wethouder Hilde Berning-Everlo, als wethouder jeugdzaken en namens het college van Tubbergen, de prijs van de gezondheidschallenge uitgereikt aan Yfke, Bo, Melanie, EIke, Femke, Anouk en Sophie.

Van alle inzendingen vond de gemeente Tubbergen het TikTok- filmpje er het meeste uitspringen. “Als gemeente Tubbergen werken we aan een betere gezondheid voor onze inwoners. We zetten hierbij in op positieve gezondheid. Maar hoe brengen we dat onder de aandacht bij de jeugd? Tijdens de kampeerfeesten afgelopen zomer hebben we de jeugd uitgedaagd met een ludieke actie: de gezondheidschallenge! Dit mocht van alles zijn; van de meeste stappen zetten op een dag tot het organiseren van een bootcamp. De leukste inzending werd beloond met een, uiteraard gezonde, barbecue”, laat wethouder Hilde Berning-Everlo weten.

Totstandkoming gezondheidschallenge

Voor de middelbare schooljeugd van de gemeente Tubbergen is het een echte traditie geworden: het begin van de zomervakantie vieren door het samen kamperen met vrienden. Het afgelopen seizoen is dat ook zeker gebleken. Er stonden vele kampeertenten verspreidt in verschillende weilanden in de omgevingen van de gemeente Tubbergen. Dit jaar was dat zeker een moment voor de jeugd om na maanden lockdowns naar uit te kijken. Naast het ondertekenen van spelregels en het inleveren van een coronaproof kampeerplan, kreeg de Tubbergse jeugd er dit kampeerseizoen een uitdaging bij: nadenken over hoe je zo gezond mogelijk kan leven en daarvan een challenge maken tijdens je kampeerfeest.

“Gezondheid is erg kostbaar, vooral in tijden zoals nu. En omdat wij denken dat het met gezond leven ook een kwestie is van jong geleerd, oud gedaan, hebben wij enkele maanden geleden de kampeerjeugd uitgedaagd om gezonder te leven. En om daar een gezondheidschallenge van te maken”, vertelt  Berning-Everlo. Het was de bedoeling dat de kampeerders hun challenge vast gingen leggen met filmpjes om die vervolgens op Instagram te plaatsen en daarbij @gemeentetubbergen te taggen.

Wethouder Berning-Everlo: “We vonden het een ludieke actie waarbij de bewustwording van onze jeugd in de gemeente op het gebied van gezondheid centraal stond. De dames kwamen vorige week bijeen in het gemeentehuis om de bon op te halen. Het was ontzettend leuk om terug te blikken op hun kampeeravontuur. De jonge dames (tussen de 13 en 15 jaar oud) konden er nog urenlang over praten. We wensen de dames in ieder geval veel plezier met de gezonde barbecue!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen