Erik Krukkert eerste gratis deelnemer Project Fit 2016

Foto: Redactie

Morgen gaat het van start, de fitheids- en afvalrace in de gemeente Tubbergen. De deelnemers staan te trappelen om te beginnen. Sinds halverwege december konden geïnteresseerden zich gratis inschrijven, om in de weken erna een intakegesprek en nadere informatie over het unieke afvalprogramma te krijgen.

Uit de aanmeldingen zijn enkele gratis deelnemers geloot. Erik Krukkert uit Tubbergen is de eerste en is zeer gemotiveerd om weer fitter te worden en kilo’s kwijt te raken. “Waarom meedoen aan Project Fit 2016? Nou, voor mezelf had ik voor de kerst al besloten voortaan op een gezondere manier verder te willen leven, zoals ik het tot nu toe deed was niet bepaald een gezonde manier van leven te noemen.”

“Wel fysieke arbeid verrichten en zo dus ook meer dan genoeg calorieën kunnen gaan verbranden, maar als je dan vervolgens in de bedrijfskantine jezelf dagelijks blootstelt aan allerlei snacks en die vervolgens ook maar wat graag nuttigt in grote hoeveelheid, weet je dat ’t niet lang goed zal gaan. Te weinig fruit en groente en veel te weinig beweging na werktijd was ook vragen om moeilijkheden. En dan krijg je en een veel te hoge bloeddruk en ook nog een te hoog cholesterolgehalte, vervolgens aan de medicatie en dan denk je in eerste instantie dat je met behulp van de medicijnen je de boel weer op de rit zult krijgen maar dat viel me tegen. Nog steeds teveel en ongezonde dingen aan het eten, werkdruk wat er soms voor zorgde dat je gestrest was met tot gevolg dat je last kreeg van druk op de borst, een bloeddruk die gevaarlijk hoog aan het oplopen is en duizeligheid”, vertelt Erik openhartig. “Dan is het december 2015 en realiseer je je dat het zo echt niet verder kan, en dat je het zo ook echt niet meer wil. Tot er een stukje voorbij komt in Tubbergen.Nieuws.nl van VoedGoed.nu van Ineke Kooiker, waar mensen werden gezocht om mee te gaan doen met een bijzonder project: Project Fit 2016.”

Morgenavond komt de groep deelnemers voor het eerst bijeen bij fysiotherapiepraktijk Bewust Bewegen, locatie Tubbergen. “Ik liep zelf al een tijdje rond met de gedachten om naar een sportschool te gaan en dan zou een bezoek aan een voedingsdeskundige ook geen kwaad kunnen. Vervolgens heb ik een afspraak gemaakt met Ineke kooiker en dit gesprek werkte zo motiverend dat ik al snel de knoop had doorgehakt om hier toch echt wel vol voor te gaan. Kan dan ook niet anders zeggen dat ik de komende maanden met veel vertrouwen tegemoet zie, heb er echt zin in. Ook omdat er goede begeleiding zal zijn tijdens het sporten wat ook motiverend werkt. Zie erg uit naar woensdag 27 januari!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen