Rudy Bijen zet Schröder Masterclass 40+ op zijn naam

Foto:

Op een ongeoefende, liefst 16 jaar oude, merrie reed Rudy Bijen (50) uit Mariaparochie zich vanavond naar een eerste plaats tijdens de Schröder Masterclass voor 40-plussers.De winnaar stelde zijn zege veilig op het vernieuwde centrumplein van Tubbergen en bood iedere toeschouwer waar voor zijn geld.  Met een tijd van 36,54 was hij Marcel Damhuis (39,11) en debutant Henk Angenent (47,94) ruimschoots te snel af. Allen waren de eerste 2 voorrondes foutloos doorgekomen en streden in de barrage om de plaatsen op het ereschavot.

“Inderdaad, bijna een thuiswedstrijd. En een groot fan van de Schröders. Ik heb hen ook direct gefeliciteerd met deze happening. Echt fantastisch om hier bij te zijn en mee te mogen doen. Prachtig gewoon, op een – ik mag wel zeggen – perfecte bodem. Beter kan gewoon niet. Kost wat, maar dan heb je ook wat”, vertelt Bijen enthousiast. “En dat als amateur. Kijk maar waarmee ik hier ben, anderen rijden rond met dure vrachtwagens. Geen probleem natuurlijk, maar dat geeft misschien wel extra goed weer hoe blij ik ben met deze overwinning.”
Tot 5 jaar geleden reed Bijen nog in de klasse ZZ. “Eigenlijk totdat onze kleine is geboren. En ook al 4 jaar springt deze merrie niet meer. Helemaal nooit, ook niet met mijn vriendin. Alleen dressuur, verder niets. Dit paard was al niet te koop, maar nu zeker niet meer!”
De nummer 2, Marcel Damhuis uit Denekamp, vond het naderhand jammer dat hij geen 1e was geworden. “Er had nog wel wat meer ingezeten, maar ik moest als 2e in de ring. En ik wilde graag foutloos blijven. Rudy moest na mij en dat is gewoon een voordeel. Maar niettemin feliciteer ik hem van harte.”
Angenent keert terug
Het was een hele reis voor hem, maar toch mooi dat een BN’er er de moeite voor neemt om naar Tubbergen te komen. Dat zei Gerard ten Berge, die de presentatie in handen had, toen Henk Angenent zijn 2e ronde foutloos had afgesloten. “Vorig jaar hebben ze me zo gek gekregen om mee te gaan doen, maar ik doe het graag. Het is mooi om hierbij te zijn en ik kom sowieso volgend jaar weer”, vertelde Angenent op zijn kenmerkende wijze.
img201408041940551
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen